Ik ben een trotse Amersfoorter!

Op 23 mei 2008 ben ik in Amersfoort komen wonen. Niemand wist wie ik was, wat mijn talenten waren of wist van mijn hiv status. Mijn belangrijke doel was om eerst te integreren in de Amersfoortse samenleving, wat betekende om zo snel mogelijk de Nederlandse taal en cultuur eigen te maken. In 2 jaar was ik klaar, nam ik deel aan de inburgeringsceremonie, schudde handen met burgemeester Lucas Bolsius en met die handdruk werd ik een Nederlander.

Waarom ben ik van Amersfoort gaan houden? Het is een stad die bekend is om zijn openheid en het bieden van de gelegenheid aan Amersfoorters, ‘import’ en origineel, om te groeien in de samenleving. Ik ben erg trots een Amersfoorter te zijn en nu, 10 jaar later, deel uit te maken van een groep inspirerende mensen voor mijn stad Amersfoort.

Ik was een van de 10 mensen genomineerd voor de Amersfoorter van het jaar 2018 verkiezing georganiseerd door het Algemeen Dagblad. Dit evenement laat opnieuw zien hoeveel mooie initiatieven er in Amersfoort georganiseerd worden door mensen met energie en hart voor de samenleving. Mijn mooie Amersfoort telt bijna 160.000 mensen, waarvan er 400 genomineerd werden voor deze titel en waaruit er 10 geselecteerd werden voor de finale van gisteren. En ik was een van hen.

Ik ben zo trots om erkend te worden als een van de meest inspirerende mensen in Amersfoort. En dit alles door goed doen voor de gemeenschap via mijn muziek en hiv / aids voorlichting, en als rolmodel in het bestrijden van stigma. Inspirerend Amersfoort is mijn stad en ik ben dankbaar hier te wonen en bij te dragen aan het behoud van een vriendelijke stad die mensen verwelkomt zonder stigma of discriminatie.

Mijn man en kinderen, buurvrouw Rita, mijn beste vriendin Elise en nog andere vrienden kwamen me gisteren steunen. Zij waren getuigen van een heel bijzonder moment toen ik 10 jaar later opnieuw burgemeester Bolsius de hand mocht schudden. Het liet iedereen zien wat je in 10 jaar kan bereiken, als je die kans maar grijpt en verzilvert, hier in mijn Amersfoort. Ik ben er trots op dit persoonlijk met hem te mogen delen en mijn dankbaarheid te tonen in zijn vertrouwen om een nieuwe Amersfoorter een kans te geven om te bloeien. Hij was dan ook erg trots te horen wat ik allemaal heb bereikt door mijn passie als Amersfoorter de afgelopen 10 jaar. Hij inspireert me hiermee om nog meer en nog beter mijn best te doen en is zo ook een inspiratie voor een andere rijzende ster, mijn 10-jarige zoon Akira Becks

Het is een eer om deel te zijn van deze selecte groep inspirerende Amersfoorters en te laten zien dat je Amersfoort positief kunt veranderen als je hier zelf hard voor vecht. Ook bedank ik hierbij graag AD Amersfoort om dit alles mogelijk te maken. Verder veel dank aan alle mensen die mij hebben gesteund en op mij hebben gestemd. Dit laat zien dat hard werken altijd loont. Blijf open om meer te leren over hiv en laten we samen stigma blijven bestrijden hier in Amersfoort.

Vrede,

Eliane

4 thoughts on “Ik ben een trotse Amersfoorter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s