Mijn kerstherinneringen

Het is kerstmis, ik zie overal licht en kerstbomen in huizen. Het is erg mooi. Ik heb heel mooie herinneringen aan mijn jeugd tijdens de kerst. Ik was een danseres in een kindergroep in onze kerk. We droegen kronen van papier en jurken in alle kleuren van de regenboog. Ik herinner me dat mijn jurk groen was. De kerstshow was erg spannend. Het koor zong terwijl we aan het dansen waren.

Ik keek altijd uit naar het moment na de show om het kindje Jezus te bezoeken in een mand onder de kerstboom. Deze kerk was de enige plek in ons dorp waar we allemaal een kerstboom konden zien. Nu moet je weten hoe moeilijk het was, dat ik als klein meisje me tussen al die grote mensen doorwurmde om aan de voorkant te komen waar ik eindelijk baby Jezus en al die mooie lichten en bellen kon zien. Mijn moeder gaf me 5 Burundese franken als cadeau voor het kindje Jezus. Ik was zo trots dat ik een cadeau kon geven en verwachtte er niets voor terug. Ik geloofde in vriendelijkheid en nu zie ik wat mijn moeder me probeerde te leren: Om de liefde te delen, om de mensen in nood te helpen.

Elke kerst komen die herinneringen terug. Nu kan ik in mijn eigen huis genieten van een kerstboom met prachtige lichten. Ik mis alleen mijn ouders en ze blijven elke dag in mijn hart en als ik Kerstmis vier, denk ik aan ze terug. De laatste keer dat ik kerst viert in Burundi met mijn vader was december 2006. Godzijdank heb ik een nieuwe familie in Nederland die heel aardig voor me zijn. God wist dat ik mijn ouders zou missen en gaf me een heel speciale schoonfamilie. Ze houden onvoorwaardelijk van me! Ze vieren elke Kerst met ons, ook dit jaar zijn ze bij ons. God, bedankt voor zulke fantastische ouders!

Mijn kerstwens is dat ik ze zo lang mogelijk gezond en gelukkig wil houden als altijd. God zegene mijn familie en bewaar ons verenigd!

Ik wil iedereen bedanken die mijn leven dit jaar heeft beïnvloed, en ik wens iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar 2019.

Vrede,

Eliane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s